Blog

Jam Shtatëzane!

Mendja dhe trupi juaj do t’ju tregojnë se jeni shtatëzën para se dikush tjetër të vërejë. Gjatë muajve të parë mund të bëheni më introspektive pasi konsideroni mrekullinë që po ndodh brenda jush dhe ndryshimet që vijnë përpara. Të mësohesh me iden se je shtatzanë kërkon kohë. Është normale që të ndjeheni të lumtur për rritjen e një foshnje dhe të shqetësuar për shtatëzaninë që ju merr në mendjen, trupin dhe stilin e jetës tuaj. Ҁ’do muaj ka zhvillimet e veta si të mrekullueshme ashtu edhe sfiduese si për ju ashtu edhe për fëmijën që rritet brenda jush. Ndjenjat e shtatzënisë së hershme që mund të përjetoni Ndërsa trupi juaj përgatitet vetë për të ushqyer dhe rritur fëmijën tuaj, do të vini re një ndjeshmëri dhe siklet në rritje. Këto katër ndjenja zakonisht përjetohen nga nënat e reja ne fazat e shtatzënisë se hereshme 1. Hipersensitiviteti ndaj aromave Disa aroma të forta – hudhra, peshku ose kafe – mund të “shkojnë drejt në barkun tuaj” dhe të shkaktojnë nauze të menjëhershme. Disa gra shtatzëna ankohen se aromat e zakonshme shtëpiake që nuk i shqetësonin ato para shtatzënisë bëhen intensivisht të pakëndshme.   Një parfum i preferuar mund t’ju kthejë stomakun. Ushqimet e preferuara — brokoli, lulelakra dhe peshqit — mund […]

Lexoni më tepër

Kalkuloni datën e Lindjes (e përafërt) :

Cikli i fundit menstrual :

Data e mundshme e ngjizjes :

( rreth 2 jave pas ciklit të fundit )

Mosha e fetusit :

Javë Ditë

Rangu i datës për Translucencën Nukale: :

( 12 javë e 3 ditë - 13 javë e 3 ditë )

19 javë/data e testit morfologjik : :

Data e përafërt (40 javë) :

On , you will be javë ditë shtatëzënë.

Data e kaluar e ekografise dhe mosha e fetusit në atë ditë: :

Javë Ditë