Blog

I Sigurt në Gjumë

Si te rrisim mirëqenien dhe sigurinë e fëmijëve tanë është ndoshta një nga mendimet më të shpeshta që ka ҁdo prind. Po gjumi i bebit? Si mundet të sigurohemi që foshnja jonë është e sigurt dhe kur e vëmë të flej?  Ҁdo vit në Amerikë vdesin më shumë se 3500 foshnja për shkak të një gjumi të pasigurt!   Ҁfarë duhet të bëjmë ne si prindër për të siguruar një gjumë të sigurtë për fëmijët tanë si dhe për të shmangur SIDS -Sindroma e Vdekjes së Papritur tek Foshnjat?  Studimet më të fundit nga Akademia e Pediaterve në Amerikë rekomandojnë disa gjëra kyc në parandalimin e SIDS dhe një gjumi të sigurt për të vegjlit tanë ndër to janë: Ndani dhomen tuaj me bebin! Foshnjat duhet të flenë në të njëjtën dhomë gjumi si prindërit e tyre, ndarja e dhomës me prindin zvogëlon rrezikun e SIDS tek foshnjat deri në 50%.  Rekomandimet më të fundit të Akademise së Pediatrise në Amerikë thonë që foshnjat duhet të ndajnë dhomën e gjumit të prindërve të tyre për të paktën gjashtë muajt e parë deri në vitin e parë të jetës. Bebi fle në kurriz dhe JO me bark ose anash! Foshnja duhet të flej GJITHMON I SHTRITË NË SHPINË TË TIJ në një sipërfaqe me dyshekë të fortë. Dhe gjatë gjumit të drekës duhet që foshnja deri në një vjec të flejë në shpinën mbi një sipërfaqe të fortë dhe…

Lexoni më tepër

Kalkuloni datën e Lindjes (e përafërt) :

Cikli i fundit menstrual :

Data e mundshme e ngjizjes :

( rreth 2 jave pas ciklit të fundit )

Mosha e fetusit :

Javë Ditë

Rangu i datës për Translucencën Nukale: :

( 12 javë e 3 ditë - 13 javë e 3 ditë )

19 javë/data e testit morfologjik : :

Data e përafërt (40 javë) :

On , you will be javë ditë shtatëzënë.

Data e kaluar e ekografise dhe mosha e fetusit në atë ditë: :

Javë Ditë