Blog

Aftësia e Fëmijës suaj për të lëvizur

NE LËVIZJE  Fëmijët e vegjël janë gjithmonë në lëvizje. Dhe është një gjë e mirë,sepse lëvizja jo vetëm që e ndihmon fëmijën të jetë në gjendje të mirë psikologjike dhe shëndetësore, por gjithashu është një faktor kryesor në zhvillimin e tyre të përgjithshëm. Gjatë lëvizjes ,fëmija zhvillon mënyrën e të menduarit dhe aftësitë komunikuese ,ndërkohë qeë eksplorojnë dhe bashkëveprojnë me botën. Lëvizja gjithashtu zhvillon  vetëbesimin. Fëmijët ndjehen të aftë fizikisht dhe emocionalisht kur përdorin trupin e tyre për të komunikuar dhe për tiu dhënë zgjidhje problemeve. -Më e rëndësishmja ,fëmijët zhvillojnë një lidhje të ngushtë me ju përmes lëvizjes. -Në fakt , dëshira e fëmijës për të qenë afër dhe e lidhur me ju , është ajo cka I motivon ato të lëvizin . Një 4-muajsh I ngazëllyer , shkelmon me duart dhe këmbët e tij në përgjigje të fytyrës qesharake që babai i tij bën ,kështu ai e persërit këtë veprim sërish. -Një 18-muajsh zgjatet pranë  raftit dhe iu sjell për të lexuar librin tuaj të preferuar . -Një 3-vjecar kërcen  përreth dhomës në majë të gishtave duke përplasur krahët, pastaj  struket në kraharorin e nënës duke pretenduar të sillet si një zog i vogël ,I  cili strehoet në […]

The post Aftësia e Fëmijës suaj për të lëvizur appeared first on Mamicare Blog.

Kalkuloni datën e Lindjes (e përafërt) :

Cikli i fundit menstrual :

Data e mundshme e ngjizjes :

( rreth 2 jave pas ciklit të fundit )

Mosha e fetusit :

Javë Ditë

Rangu i datës për Translucencën Nukale: :

( 12 javë e 3 ditë - 13 javë e 3 ditë )

19 javë/data e testit morfologjik : :

Data e përafërt (40 javë) :

On , you will be javë ditë shtatëzënë.

Data e kaluar e ekografise dhe mosha e fetusit në atë ditë: :

Javë Ditë