Blog

Çfarë duhet të dimë që para lindjes? PËRGATITJA PËR LINDJE

Lindja përbën kulmin e periudhës së shtatzanisë, është kurorëzimi i gjithë kujdesit të treguar për nëntë muaj me radhë dhe është momenti kur ju do të shihni fëmijën tuaj, të cilën e keni pritur me padurim. Ky moment nuk matet me sekonda, por me orë, nga 6 deri në 12 orë. Nëse ju jeni të përgatitura, këto orë nuk do t’i përjetoni me shumë ankth. Si ta kuptoni se akti i lindjes po afron? Përvoja e çdo gruaje është e ndryshme, por ato që presin të bëhen nëna për herë të parë janë të shqetësuara nëse do të dinë t’i njohin shenjat e para të aktivitetit të lindjes në kohën e duhur. Shenjat që tregojnë se lindja është pranë Gratë shtatzëna shpesh herë tremben kur dallojnë një si “tapë” të trashë, të perzier edhe me copëza gjaku t’u dalë nga vagina, pa bërë ndonjë sforcim dhe mund të jetë ditën ose natën. Kjo nuk ka përse t’ju trembë, por tregon se për 24 ose 48 orë do fillojë aktiviteti I vërtetë i lindjes dhe quhet “tapa mukoide”. Përveç kësaj tape, grate shtatzëna, në ditët e fundit para lindjes kanë një ndjenjë rëndimi në fund të barkut, ndiejnë shpesh nevojën të […]

The post Çfarë duhet të dimë që para lindjes? PËRGATITJA PËR LINDJE appeared first on Mamicare Blog.

Kalkuloni datën e Lindjes (e përafërt) :

Cikli i fundit menstrual :

Data e mundshme e ngjizjes :

( rreth 2 jave pas ciklit të fundit )

Mosha e fetusit :

Javë Ditë

Rangu i datës për Translucencën Nukale: :

( 12 javë e 3 ditë - 13 javë e 3 ditë )

19 javë/data e testit morfologjik : :

Data e përafërt (40 javë) :

On , you will be javë ditë shtatëzënë.

Data e kaluar e ekografise dhe mosha e fetusit në atë ditë: :

Javë Ditë