Blog

COVID-19 & Shtatëzania

COVID-19  & Shtatëzania

Ky material është përgatitur  nga Dr. Ledia Toro, mjeke obstetre-gjinekologe Po jetojmë ditë të vështira dhe dinamke të një pandemie serioze me covid-19. Në qarkullim është një virus i ri me të cilin po njihemi çdo ditë, prandaj dhe evidencat e këtij informacioni që po shpërndajmë janë të limituara veçanërisht në shtatëzani. Këto informacione janë të bazuara kryesisht në eksperiencën kineze ku është rregjistruar dhe numri më i madh i rasteve të prekur me corona virus covid-19. Pas shpalljes së shtatëzanave grup vunerabël, e kuptojmë shqetësimin dhe pikëpyetjet tuaja dhe me anë të këtij informacioni do përpiqemi ta ndajmë në mënyrë të thjeshtë e të kuptueshme ndikimin e këtij virusi te ju dhe bebi juaj i palindur. Ju jeni veçanërisht vunerabël në shtatëzani sepse situate juaj fiziologjike e bën sistemin tuaj imunitar më të dobët, më të ekspozuar ndaj shumë viruseve si gripi etj pa përjashtuar dhe covid-19. Ky i fundit nuk është parë tju  prekë më shumë se pjesa tjetër e popullatës. Pjesa më e madhe e grave mund të përjetojnë simptoma të lehta ose të moderuara të ngjashme me atë të gripit: kollë e thatë, temperaturë dhe vështirësi në frymëmarrje. Komplikacione severe si pneumonia, hipoksia e rëndë, vdekje nuk […]

Lexoni më tepër

Kalkuloni datën e Lindjes (e përafërt) :

Cikli i fundit menstrual :

Data e mundshme e ngjizjes :

( rreth 2 jave pas ciklit të fundit )

Mosha e fetusit :

Javë Ditë

Rangu i datës për Translucencën Nukale: :

( 12 javë e 3 ditë - 13 javë e 3 ditë )

19 javë/data e testit morfologjik : :

Data e përafërt (40 javë) :

On , you will be javë ditë shtatëzënë.

Data e kaluar e ekografise dhe mosha e fetusit në atë ditë: :

Javë Ditë